Voor wie is dit boek?

Uit het boek ‘van F*ck You Money tot FIRE’

Voor iedereen

Ik schrijf dit boek voor mijn jongere ik, de persoon die ik was zo’n vijfentwintig jaar geleden. Als ik mijn jongere ik een advies kan geven is het ongeveer het volgende:

‘Trek je niet teveel aan van wat anderen vinden van de keuzes die je maakt. Begin zodra je geld verdient met bijhouden waar je het aan uitgeeft en word je bewust of je het dat waard vindt. Vergelijk niet met anderen, buren, vrienden of je wel dezelfde, meer, betere, mooiere spullen hebt. Bedenk hoe je slimmer met je geld om kan gaan dan zij en een groter deel van je inkomen kunt (be)sparen. Stop een deel van dit geld structureel in je FYM-pot en ga daar later de meest fantastische dingen van doen, maar houdt ook een deel van je geld apart en stop dat in je FIRE-pot, dat je slim belegt, zodat je eerder financieel onafhankelijk bent van een inkomen.’

Merijn Heijnen
Onafhankelijk

Ik schrijf dit boek voor iedereen die, om welke reden dan ook, niet altijd afhankelijk wil zijn van een baan, werkgever of de overheid en zelf bepaalt waar je je geld aan uitgeeft.

Samen

Ten slotte wil ik dat dit een boek is dat je aan je partner kunt geven. Als jij bij veel van wat je leest de hele tijd zit te knikken en te denken ja dat vind ik ook of dat doe ik ook zo, maar je hebt het gevoel dat je partner er bij alles net even anders in zit dan is dit je kans. 

Er vanuit gaande dat het bij jullie net zo werkt als bij ons, namelijk dat mijn vrouw van allerlei mensen van alles wil aannemen maar niet van mij, dan kun je dit boek daar ongegeneerd voor gebruiken. Je kunt de ideeën die jij hebt en uit dit boek subtiel bij je partner onder de aandacht brengen.