Side hustles en passief inkomen

In het boek ‘Van F*ck You Money tot FIRE’ beschrijf ik dat het voor de meeste mensen makkelijker is om minder geld uit te geven dan om meer geld te verdienen. Maar dat betekent natuurlijk niet dat je het niet kunt proberen passief inkomen te genereren of actief geld te verdienen met side-hustles. Naast de dingen die je kunt ondernemen die ik in het boek beschrijf, zet ik hier op deze pagina nog wat mogelijkheden uiteen om wat extra te verdienen.

In m’n verloren uurtjes geld verdienen

Toen ik in Londen woonde heb ik me aangemeld bij een platform dat mystery shoppers inzette om in winkels te kijken hoe producten er bij staan. Ik heb ook door de stad gereden om Abri’s te controleren. Ik moest dan bijvoorbeeld een foto van de Abri maken, kijken of het netjes hing en of de juiste poster op de juiste plek hing.

Ik heb zelfs via zo’n soort platform op mijn motor rondgereden rondom Londen om Google Maps controles uit te voeren. Vragen waren dan: Bestaat dit kruispunt? Staat dit bord op die plek? Is deze brug af? Is hier een rotonde of een kruispunt? etc. En ik maakte ter plaatse een paar foto’s. Ik besteedde hier soms een hele middag aan. Dit vond ik echt erg leuk om te doen en ik leerde de omgeving supergoed kennen. Ik kon gewoon als ik ergens was via de app kijken of er in de buurt een opdracht was. En omdat ik bijvoorbeeld voor kitesurfen of omdat ik gewoon een rondje aan het toeren was af en toe op gekke plekken was, waren er best veel en redelijk betaalde opdrachtjes die ik kon doen in verloren uurtjes.

Websites testen

Wat ik in Nederland eigenlijk erg leuk vond om te doen en best veel opleverde, zonder enige kennis van de technologie, was het testen van websites op gebruiksgemak.Hier verdiende ik in verloren uurtjes af en toe best wat mee. Het meeste kon ik thuis doen, via internet. Soms moest/mocht ik naar bijvoorbeeld het hoofdkantoor van een bank om, terwijl de marketing mensen en developers toekeken, een fictieve rekening te openen via hun nieuw te ontwikkelen website. Dan keken zij of me dat makkelijk lukte, vroegen ze me van alles over wat ik zag, waarom ik niet op een bepaalde knop klikte, of ik gezien had dat er ook een apart menuutje was enzo.

Ik zag dit blog over usability testing, oftewel het testen van internet pagina’s op gebruiksvriendelijkheid/gemak. Er worden op het blog geen bedrijven genoemd waar je je bij kunt aansluiten, maar legt wel duidelijk uit wat usability testing is: https://geldgorilla.nl/usability-testing/

Ik heb toentertijd van alles gedaan via onderstaande bedrijven (ik kan er niet eenvoudig achterkomen of je hier in NL tester kunt worden, probeer het zelf of probeer bedrijven te vinden die in Nederland iets dergelijks doen)

Een bedrijf wel in Nederland dat mensen inhuurt voor klusjes zoals winkel bezoek als mystery shopper is https://www.smartspotter.com/nl-nl/spotters

Er zijn erg veel mogelijkheden om online geld te verdienen met allerlei enquetes en onderzoeken. Hieronder vind je een opsomming van de bedrijven die ik heb kunnen vinden. Klik op de banners en begin met geld verdienen. Je kunt je natuurlijk bij verschillende (of allemaal) inschrijven.

Tip: Probeer al het geld dat je verdient met side-hustles direct op je spaarrekening of beleggingsrekening te zetten zodat je het niet kunt uitgeven maar wel kunt laten groeien!

Krijg betaald om deel te nemen aan online onderzoek

LifePoints is een website waar panelleden kunnen deelnemen aan online onderzoek, informatie kunnen uitwisselen en punten kunnen sparen. Deze punten “LifePoints Points” kunnen worden ingewisseld voor verschillende beloningen. (16+).

Krijg betaald om te klagen

Met de QuickThoughts-app kun je snel leuke enquêtes invullen, waar je voor betaald krijgt. Het is een eenvoudige manier om cadeaubonnen te verdienen in ruil voor jouw mening. Door eenvoudigweg online enquêtes in te vullen, verdien je cadeaubonnen* voor bol.com of iTunes® Cadeaubonnen . Deze kun je uitgeven aan iets wat je echt wilt.

Android

iOS

Krijg betaald om je mening te geven

Wordt beloond voor deelname aan marktonderzoek in de vorm van enquêtes en producten testen.

Krijg betaald om vragenlijsten in te vullen

Vul vragenlijsten in bij Opinieland zodat bedrijven jouw antwoorden kunnen gebruiken om hun producten te verbeteren. Hiermee verdien je en punten en doe je automatisch mee met de driemaandelijkse prijstrekking.

Krijg betaald om feedback en je mening te geven.

i-Say is een online-enquête beloningen community aangedreven door Ipsos, een van de grootste en best betalende enquêtes gebaseerde marktonderzoekbedrijven van de hele wereld. Ipsos werkt met ’s werelds meest vertrouwde merken en bedrijven om hen te helpen met het verbeteren van hun producten en diensten.

Krijg betaald om enquetes in te vullen en producten te testen

Toluna is een plek waar je kan discussiëren, vragen kan stellen & fijn online polls kan beantwoorden, kan deelnemen aan leuke & interessante enquêtes en waar je je gratis kan opgeven om prijzen te winnen! Waarom aanmelden? Om punten te verdienen die ingeruild kunnen worden voor geld, cadeaubonnen en andere fantastische prijzen! Om producten te testen voor ze op de markt komen.

Krijg betaald om mee te doen aan onderzoek

Verdien punten met het invullen van enquêtes in opdracht van gerenommeerde marktonderzoek bureaus, universiteiten en overheid die je kunt inwisselen voor geld.

Sale / Solden 2021Sale / Solden 2021