Over de auteur

Merijn Heijnen werkte in zijn pre-FIRE leven voor uiteenlopende bedrijven als management consultant, workshop facilitator, coach en teambegeleider.

Merijn woonde in Amsterdam en Londen voordat hij met zijn vrouw Judith vertrok voor een reis die 3,5 jaar zou duren. COVID-19 en de eerste lockdown in India veranderden ze van full time reizigers in expats, met een vaste plek om te wonen.

Op het moment van schrijven wonen we in Goa, India. Als je nieuwsgierig bent waar wij ons op het moment dat je dit leest bevinden of hoe mijn dagelijks leven als Nomadic FIRE er op dit moment uitziet, kun je me opzoeken op Instagram als @nomadicmerijn. Je zult hier geen link naar dit boek of de onderwerpen FYM of FIRE vinden maar alleen foto’s van mij, als reiziger, amateur fotograaf, expat, van mijn dagelijks leven, en mijn omgeving, waar op aarde ik me ook mag bevinden.

https://www.instagram.com/nomadicmerijn/

Op 28 januari 2021 is door Omroep WNL op NPO in het programma Stand van Nederland: Generatie Next een kort stuk uit het interview met Merijn Heijnen over vroegpensioen en FIRE uitgezonden. Merijn Heijnen, de auteur van het boek ‘Van F*ck You Money tot FIRE’, beantwoord de vragen: “Hoe leef je en hoe kan dit, waar doen jullie het van?”

wnl.tv/2021/01/27/merijn-heijnen-46-is-al-vier-jaar-met-pensioen-dankzij-een-zuinig-leven/

Bekijk hier de tien minuten durende video van het volledige interview met Merijn Heijnen over Fuck You Money en FIRE met beelden van zijn leven in Goa.

De Telegraaf, 3 oktober 2020
www.nu.nl/geldzaken/

Ik schreef onderstaand artikel over ‘eerder met pensioen’ naar aanleiding van een kort interview met NU .nl. Het artikel is een inleiding geworden tot het onderwerp. Ik beschrijf context en ontwikkelingen die de wens en noodzaak tot zelf voor je pensioen zorgen kunnen beïnvloeden. Ik beschrijf in hoeverre FIRE een manier is de behoefte om eerder met pensioen te gaan in te vullen, wat hier de eerste stappen voor kunnen zijn, valkuilen en wat hierbij van belang is om te doen of juist niet te doen.

https://www.linkedin.com/pulse/eerder-met-pensioen-merijn-heijnen

Wat ik op dit moment aan het lezen ben?

Merijn’s bookshelf: currently-reading


goodreads.com
Sinterklaas 2022Sinterklaas 2022