Lang op reis verzekering

Hoe doe je dat met je ziektekostenverzekering?

Na de vraag “Waar doen jullie het van?” is de vraag hoe we ons verzekeren een van de meest gestelde vragen. En terecht, want het is niet altijd meteen duidelijk wat mogelijk, nodig en handig is en ik wil me alleen verzekeren voor iets wat ik niet zelf kan betalen. Ik heb bijvoorbeeld geen enkele vorm van bagageverzekering. De kosten en de dekking wegen niet tegen elkaar op van een dergelijke verzekering voor die paar waardevolle spullen waar ik zuinig op ben.

Omdat we al zo lang weg zijn uit Nederland hebben we een aparte verzekering nodig voor incidenten en medische kosten. Een normale reisverzekering voldoet niet. Bij de meeste doorlopende reisverzekeringen is de maximale reisduur 60 dagen. Er zijn ook verzekeraars die een lager of hoger maximum hanteren.

Als je echt lang op reis gaat, kun je je uit laten schrijven uit je Nederlandse gemeente en kun je de Nederlandse zorgverzekering stopzetten. Je hoeft dan niet meer de maandelijkse zorgbijdrage te betalen. Het wordt dan wel nog belangrijker dat je een alternatief regelt qua verzekering voor medische kosten in het buitenland en het liefst een verzekering waarmee je ook gedekt bent in Nederland als je op familiebezoek bent tijdens je reis. Als je na je reis terugkomt naar Nederland ben je verplicht je weer in te schrijven en een Nederlandse zorgverzekering te nemen.

Onze medische kosten zijn over het algemeen ontzettend laag. We zijn in landen als Costa Rica, Tanzania of Indonesië hele dagen in goede ziekenhuizen geweest, hebben stukjes koraal laten verwijderen in een professionele O.K. en hebben allerhande tests laten doen door laboratoria. Met letterlijk een paar tientjes komen we een heel eind in de goedkopere landen van de wereld en het is zonde om hiervoor een dure verzekering af te sluiten. Maar we willen toch verzekerd zijn voor als het een keer echt mis gaat en een ambulance, dure operatie of verblijf in een ziekenhuis betaald moet worden.

We hebben alleen iets aan een verzekering die ook mensen accepteert die al op reis zijn, en zeer langdurig reizen mogelijk maakt, dus zonder beperking van het aantal reisdagen per jaar. Er zijn niet zoveel mogelijkheden maar de voor ons beste optie is duidelijk de Nomad Insurance van SafetyWing. In het kort: Nomad Insurance is een eenvoudig en ongecompliceerd verzekeringsproduct. Geen verborgen kosten of regels.

Hieronder volgt even de wat uitgebreidere sales pitch voor iedere backpacker en digital nomad die een paar maanden of langer op reis wil:

  • Flexibel: het werkt als een abonnement en ze bieden meerdere diensten aan voor verschillende soorten nomaden, reizigers en remote werkers en digital nomads.
  • Betaalbaar: ze zijn erg concurrerend, vergelijk ze maar eens met enige andere lang op reis verzekering die je kent (of met de kosten die je maakt aan zorgbijdrage). De medische reisdekking begint vanaf $40/4 weken (= ongeveer €34).
  • COVID-19 dekking is inbegrepen! Het dekt ook quarantaine buiten je thuisland van $50/dag voor maximaal 10 dagen (met de beperking van één keer binnen een periode van 364 dagen).
  • Biedt wereldwijde dekking en beperkte dekking voor het thuisland (tot 30 dagen per 3 maanden ben je in NL verzekerd). Dus als we tijdelijk in Nederland zijn hoeven we daar geen aparte ziektekosten verzekering voor af te sluiten en die zijn namelijk pas echt duur.
  • Betrouwbaar: de polis wordt beheerd door Tokio Marine, een van de grootste verzekeringsmaatschappijen ter wereld.
  • Verkrijgbaar in 180 landen en kan worden gekocht terwijl je al op reis bent. Ideaal.
  • Nomad Insurance biedt 24/7 ondersteuning met geweldige responstijden.


Geplaatst

in

door

Tags: