Koffiegek

Lezers van m’n boek Van F*ck You Money tot FIRE hebben tussen de regels door wel kunnen lezen over mijn liefde voor koffie. Ik ben wel een beetje koffiegek, maar geen koffiesnob, denk ik…

Ik ben over de hele wereld op bezoek geweest bij koffieplantages, branderijen en proeverijen (coffee tastings). Ik geniet iedere dag graag van een goede kop koffie. En ik besteed relatief veel tijd, aandacht en ook geld aan koffie.

Koffie kan natuurlijk best een dure hobby zijn en dus vraagt het wat moeite om de beste koffie voor de beste prijs te vinden in het kader van FYM en FIRE. Ik gebruik al tientallen jaren verse bonen en heb geïnvesteerd in een bonenmaler en goede espresso machine. Maar ik gebruik ook een cafetiere oftewel French press, een percolator en gewoon een drip-coffee koffiezetapparaat. Ik ben namelijk van mening dat met elke zetmethode goede koffie is te zetten, als je maar goede bonen gebruikt.

Als je wat meer wilt lezen over de wereld van specialty coffees raad ik je aan het boek God in a Cup te lezen.

Leuk en leerzaam. Je zult echt op een andere manier naar koffie gaan kijken.

Ik ben een aantal keer zowel naar het London Coffee Festival als het Amsterdam Coffee Festival geweest en dit kan ik je ook enorm aanraden. Super leuk om zoveel gepassioneerde mensen bezig te zien met koffie. In 2021 (als alles goed gaat) staat het Amsterdam Coffee Festival gepland op 5,6 en 7 november. Meer info op hun website hier.

Er is steeds meer goede koffie beschikbaar en het kost steeds minder moeite om een plek te vinden waar bonen vers worden gemalen zodat je van de meest verse koffie kunt genieten. De aanleiding voor dit bericht is dat een partnerprogramma me attendeerde op de online koffiewinkel CoffeeMeister en hun proefpakketten en kennismakingsaanbieding. Zo kun je verschillende koffies in een pakket combineren en uitproberen voor een erg schappelijke prijs. Het gave vind ik dat ze zelf branden en verpakken waardoor ze de kwaliteit en prijs kunnen controleren en de consument de beste versgebrande koffie voor de beste prijs kunnen garanderen. En ze bieden ook gemalen filterkoffie en capsules.

Bekijk het assortiment en de aanbiedingen hier in de Coffeemeister koffiewinkel of klik op één van de banners. Op hun blog kun je lezen ter inspiratie, bijvoorbeeld over Slow roast koffiebranden of ‘Hoe maak ik de perfecte espresso?’


Geplaatst

in

door

Tags:

Reacties

Eén reactie op “Koffiegek”

  1. Wilco avatar
    Wilco

    We delen je passie voor koffie graag met je. Ik denk direct terug aan de heerlijke ontbijt espressos in Amsterdam die je met alle geduld voor ons klaar maakte. Maar ook de tasting die we samen deden in de Stabucks Reserve in London. Tjonge…tijd om online weer eens een bakkie te doen?
    Maar november zet ik in mijn agenda, laten we hopen dat het dan weer kan in de RAI.
    Ondertussen las ik gisteren nog een leuk artikel in de SaltMagazine ( Getsalt.com ) wat over koffie ging. Natasha, de hoofdredactrice is ook groot liefhebber. Daarbij ook aandacht voor een toffe branderij in bunschoten ( motocoffee.com) . Die hebben ook een herbruikbare capsule die je met eigen gemalen koffie vult. Interessant als je niet teveel capsules in het milieu wil laten belanden. Maar ik ga ook jouw tip bekijken. Bedankt voor de leuke blog. Blijf delen….namaste